Over Groentuiniertje

Groentuiniertje is “the place to be” om je ecologische en biologische moestuinproject vorm te geven.

Biologisch plant- en pootgoed, biologische zaden, biologische potgronden, ecologische bodemzorg,… Praktische tips, persoonlijk advies, webinars en jaarcursussen over ecologisch tuinieren.

Je vindt het … hier!

Wendy Meex - Groentuiniertje

Onze filosofie

Biologisch en ecologisch moestuinieren als levensvisie

Biologisch en ecologisch moestuinieren is voor mij naast een passie ook deel van een levensvisie. Een visie waarin ecologisch denken voorop staat.

Het zoeken naar ecologische verbeterpunten binnen ons leven is een voortdurend proces, dat voor mij persoonlijk uiteraard het meest tastbaar wordt in de tuin.

Ecologisch tuinieren gaat voor mij verder dan een bewuste keuze voor biologische planten, zaden en producten. Het gaat over een voortdurende zoektocht naar een beter evenwicht binnen het eigen micro-milieu dat onze tuin is.

Deze zoektocht gaat nooit vervelen en leidt steeds tot nieuwe inzichten, projecten en dromen. Van plant- en materiaalkeuzes, over vogels en insecten aantrekken tot zorgzaam omspringen met water…

De inzichten en uitdagingen zijn eindeloos en allemaal even boeiend.

Het proberen meer mee te bewegen met de natuur in plaats van er tegenin te gaan is een oefening die me doorheen mijn leven steeds heeft geboeid en me tot vele mooie inzichten heeft gebracht.

Het heeft me met vallen en opstaan gebracht tot een bewuste keuze voor zoveel mogelijk inheemse planten, aanvaarding van wat wel én niet kan in onze tuin, een diep respect voor de bodem waarmee we gezegend zijn, een zorgzame aandacht voor alle medebewoners, groot en klein, van onze tuin en… een ware verslaving aan de heilzame werking van een tuin.

Mijn tuin…is mijn tempel.

Onze missie

Met Groentuiniertje willen we voor iedereen die ecologisch en biologisch wil tuinieren een “thuisbasis” zijn waar je terecht kan voor inspiratie, kennis én de juiste materialen om van jouw tuin een ware “tuin van beter (w)eten” te maken.

We willen je, ondanks de drukte die het huidige leven met zich mee brengt, de kiemkracht van een zaadje, de levenskracht van een plant, de overvloed van een bloem, de vastberadenheid van een insect, de weelde van eigen oogst,… laten ervaren in jouw tuin, in jouw tempel.